fbpx

Krav Maga

Krav Maga er et realistisk, logisk og praktisk selvforsvarssystem der øger din sikkerhed og lærer dig at handle effektivt i stressede og farlige situationer. Du får trænet både kroppen og hjernen så både din selvtillid og din form får et kæmpe boost. Alle kan træne med uanset køn, fysik og alder.

Krav Maga er et selvforsvarssystem, der lærer udøveren, hvordan man undgår, forhindrer, deeskalerer og håndterer alle former for voldelige trusler og angreb. Krav Maga er udviklet til at fungere i alle typer af konfliktsituationer og voldelige sammenstød og tager udgangspunkt i kroppens egne naturlige reflekser og instinktive reaktioner.

Realistisk selvforsvar

Der er ikke nogen traditionelle sportselementer som f.eks. konkurrencer i Krav Maga. Det er ægte realistisk selvforsvar uden regler. Alligevel bruger vi elementer af konkurrencer og leg for at gøre træningen interessant og motiverende. 

Heartcores instruktører er uddannet og certificerede af IKM (International Krav Maga) og uddannede i at undervise ud fra fastlagte og effektive fysiologiske og psykologiske principper. Alle instruktører har en ren straffe og børneattest. Læs mere om vores instruktører her

“krav Maga heightens perception and transforms fear into something more productive.”

Imi Lichtenfeld

Personlig udvikling

Udover en lang række af løsninger til brug i selvforsvar, udvikler eleven sig både fysisk og mentalt, bliver hurtigere til at træffe beslutninger i stressede situationer og i stand til at klare flere og større udfordringer i livet.  Den fysiske del af træningen er baseret på sunde veldokumenterede træningsmetoder med baggrund i fysiologi, anatomi naturlige bevægelsesmønstre. Vi opbygger din styrke, hurtighed og mobilitet på en sikker og sjov måde, og så brænder du rigtigt mange kalorier af.

Når du træner Krav Maga hos Heartcore kommer du også i god form. Den fysiske del af træningen er baseret på sunde veldokumenterede træningsmetoder med baggrund i fysiologi, anatomi naturlige bevægelsesmønstre. Vi opbygger din styrke, hurtighed og mobilitet på en sikker og sjov måde, og så brænder du rigtigt mange kalorier af. For at deltage på et voksenhold skal eleven være fyldt 16 år og have en ren straffeattest.

Sådan foregår træningen

En træningstime i Heartcore  er nøje sammensat så den indeholder både fysisk, mental, teknisk og taktisk træning. Vi arbejder efter et præcist pensum og benytter moderne indlæringsformer og pædagogik. Der er opvarming der forbereder dig til dagens træning og der er fysisk træning der styrker deres mobilitet, styrke og udholdenhed.

Der er teknisk og taktisk træning der er direkte rettet mod et specifikt emne i selvforsvar. Og så er der mentale og psykologiske elementer der både handler om at kommunikere, om at forstå farer og om at fungere effektivt under stress. Altsammen foregªår gennem sjove øvelser og masser af leg – det er sådan man lærer bedst.

Træningens fire elementer

Fysisk

Styrke, hurtighed, mobilitet og udholdenhed. En god modvægt til stillesiddende aktiviteter i arbejde og fritid.

Teknisk

Effektive selvforsvarstekniker fra det militære selvforsvarssystem Krav Maga. Teknikerne er baseret på naturlige menneskelige reflekser og er derfor intuitive og lette at lære.

Taktisk

Taktisk adfærd før, under og efter en faresituation eller konfrontation. Vi arbejder med faregenkendelse, undgåelse, de-eskalering og taktik både under og efter en konfrontation.

Mental

Gennem strukturerede øvelser opbygger vi ro, styrke og disciplin til at agere korrekt i dynamiske, stressende og farlige situationer. 

Historien om Krav Maga

Krav Maga blev udviklet i 1940`erne af den Ungarske jøde Imi Lichtenfeld, som et ubevæbnet kampsystem til de Israelske forsvarsstyrker (IDF). Senere begyndte Imi at tilpasse Krav Maga til civile. Indtil hans død i 1998, fortsatte han med at udvikle Krav Maga i tæt samarbejde med hans nærmeste elever. Imi Lichtenfeld stod stærk på sine principper om respekt for andre, undgåelse af unødig eller uberettiget magtanvendelse, beskedenhed, fred, og fair play.

“So that one may walk in peace.” 

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL
Jeg er ikke i så god form. Jeg er 20/30/50/70 år. Kan jeg deltage?

Du behøver ikke at være hverken ung eller i god form for at træne Krav Maga i Heartcore. Selvom træningen er fysisk krævende kan alle deltage så meget som de evner. Det er vigtigt, da man kan få brug for selvforsvar der virker uanset hvor stærk, hurtig eller gammel man er. Vi tager hensyn til alle så alder, vægt, fysik, smidighed, skader og skavanker har mindst mulig indflydelse.


Hvor foregår træningen?

Træningen foregår i Heartcores lækre lokaler på Marguerite Vibys Plads 16, 2000 Frederiksberg. Der er de perfekte faciliteter med et stort træningsareal med bløde sikre måtter. Der er desuden et gym område som alle medlemmer frit kan benytte.


Er det farligt?

Der er selvfølgelig risiko forbundet med al fysisk aktivitet (og inaktivitet) men vi tager sikkerheden meget meget alvorligt. Vi har kun haft meget få og ingen alvorlige skader. Der kan dog godt komme et par blå mærker og der er ofte ømme muskler (på den gode måde).


Jeg er utryg/har angst/har PTSD. Kan jeg klare træningen?

Vi har stor erfaring med personer med traumer/angst/PTSD og på næsten alle vores kurser/hold er der en eller flere som lider under dette. Det er der plads til. Vi respekterer alles individuelle grænser og reaktioner. Det kan være grænseoverskridende at kaste sig ud i selvforsvar og arbejde med sig selv og det giver ofte en reaktion. Man må gerne springe nogle øvelser over, ja faktisk opfordrer vi til at man sætter sine grænser, også i træningen. Men samtidig er denne træning i de trygge rammer noget af den allerbedste måde at behandle sine traumer på.


Kan alle være medlem i Heartcore?

Ja, principielt underviser vi børn fra 5-15 år og voksne fra 16 og opad uanset køn, ethnicitet, alder og fysik. I Heartcore har vi en utrolig venlig stemning hvor der både hygges og trænes og der er stor rummelighed men vi underviser kun ‘good guys’. Du skal have ren straffeattest og må ikke være affilieret med bander. Hvis du er en ‘bad boy’, hvis du har sindslidelser der udløser voldelig adfærd eller kan du ikke styre dit temperament, skal du finde et andet sted at træne.


Hvilket tøj/udstyr skal jeg have med?

Når du starter skal du skal bare træne i almindeligt træningstøj og bare fødder, strømper eller bryder/boksersko og du skal huske en drikkeflaske. Du skal også anskaffe dig tandbeskytter og skridtbeskytter. Når du har trænet en måned skal du bære Heartcore elev T-shirt eller den officielle IKM T-shirt. Til nogle hold skal du også have boksehandsker. Vi skal nok hjælpe med at vejlede dig i anskaffelse. Du kan købe udstyr og T-shirts i Heartcore.